Lekker buiten eten!

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu. Van een barbecue "du chef" tot een compleet verzorgde barbecue. 

Barbecue

Barbecue "Ladies" € 7,50 p.p.

  • Biefstukspies
  • Kipsaté
  • Varkenshaasmedaillon
Barbecue

Barbecue "du Chef" € 9,95 p.p.

  • Biefstukspies
  • Kipsaté
  • Runderhamburger
  • Varkensfilet
Barbecue

Barbecue "Op stok" € 9,95 p.p.

  • Mixedgrillspies
  • Biefstukspies
  • Kipsaté
Barbecue

Barbecue "Budget" € 6.50 p.p.

  • Kippendij
  • Barbecueworst
  • Runderhamburger
  • Varkensfilet
Barbecue

Barbecue "Anders" € 9,95 p.p.

  • Varkenshaas-banaan spies
  • Kip-mango spies
  • Lamskebab
Barbecue

Barbecue "For real man" € 13,95 p.p.

  • 3 Spareribs
  • Varkenshaassaté
  • Kip Tandoorispies
  • Ribeye
Familie barbecue

BBQ compleet €12,- p.p.

Vanaf 15 personen volledig verzorgde BBQ. 

  • Kippsate, Hamburger en 1x vlees naar keuze
  • Vleessalade, Aardappelsalade, Rundvleessalade, Raukost
  • Verschillende zelfgemaakte sausjes
  • Kruidenboter
  • Satesaus
  • Stokbrood

Tevens is een gas barbecue beschikbaar. 

Sate stokjes

Barbecue extra € 5,95 p.p.

  • Vleessalade
  • Aardappelsalade
  • Kruidenboter
  • 3 sausjes
  • Satésaus
  • Stokbrood
Barbecue extra € 5,95 p.p.

Gasbarbecue

Vanaf 15 personen kunt u bij ons een gasbarbecue met gas huren € 15,00

Schoonmaak (optioneel)  € 15,00

Gasbarbecue

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Ron Wierda, Keurslager

Skagerrak 212
2133DW Hoofddorp
0235631190

Openingstijden

maandag 09:15 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten