Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees is een samenwerkingsverband van Nederlandse varkensboeren, slachterijen, slagers, vleeswarenproducenten en cateraars. Deze keten staat voor duurzaam vlees; dit betekent dat oog voor milieu en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Daarnaast ziet deze stichting het als hun missie om de consument bewust te laten worden, van de duurzame keuzes die er zijn en van de mooie smaken die varkensvlees biedt.
Dit doen ze door actief de ontwikkelingen op de boerderij te stimuleren en faciliteren. En door consumenten, koks en slagers met elkaar in contact te brengen zodat ze aan de slag gaan met deze mooie producten. Wij gaan voor gezonde dieren, een energieneutrale varkenshouderij, een beter leven voor de varkens en vlees met de beste smaak. Dit alles doen wij zonder winstoogmerk, maar met hart en ziel.
Ons varkensvlees wordt al 30 jaar geleverd door Peter Konijn, en ook al dertig jaar levert hij constante uitmuntende kwalitieit.
Het grootste deel van onze duurzame varkens is van het oorspronkelijk Belgische, Piétrain-ras. Daar werd tussen 1920 en 1950 bij het plaatsje Piétran gefokt. Het Piétran-varken heeft een stevige bouw, dikke billen die er mogen zijn, maar toch een laag vetgehalte. Het is één van de meest gespierde varkensrassen ter wereld, en wat ons betreft de meest smaakvolle. Je herkent hem aan de zwarte vlekken op zijn lijf en kleine, rechtopstaande oren.
Het welzijn van het varken staat voorop. De dieren hebben veel leefruimte, er is materiaal om mee te spelen en ze kunnen lekker wroeten. De gezondheid van het varken is zeer belangrijk.